maanantai 30. heinäkuuta 2012

98. Maastoilua ja tuuppailua

Tosiaan elien kävimme Sofian ja Nandan kanssa maastossa! Varmaan toinen kerta, kun käytiin Aapon kanssa kaverin kera oikein laukkamaasto. Kun saimme mennä ponin kanssa ensimmäisinä, niin ponin kilpailuvietti ei niin pahasti herännyt, kun jos olisimme menneet toisina.
   J otti kyllä kuvia ja videoita maastoretkestä, mutta minun kännykällä. Tuollaisissa "uutuus" kännyköissä ei ole näköjään edes siirrä koneelle toimintoa! Yksi kuva minulla on kuitenkin, sen sain otettua kameralla ennenkuin loppui akku.
   Maaston jälkeen annoin ponille heinät ja hoidin sen jalat kylmällä ja harjasin sen kunnolla. Ötökkämyrkkyä sai myös läträtä, on nuita paarmoja sen verran! Hoitamisen jälkeen annoin Aapolle iltakaurat ja jätin sen "nukkumaan".


Vaaleampi Nanda ja tummempi Aapo<3
Tänään menin tallille ja rupesin siivoamaan ponin karsinaa. Oli taas melkoinen homma, kun kakat olivat leviteltynä ympäri karsinaa!  Kannoin vedet ja hain ponin sisälle.
   Tallissa pesin Aapon jalat ja harjasin sen. Ihme kyllä se ei ollut edes kovin likainen, kun laidun alkaa olla kuiva. Kuitenkin vuohiseen asti olivat ihan kuraiset. Sitten varustin ponin ja lähdin kävelemään kentälle.
   Kentällä rupesin heti verkkaamaan käynnissä, ympyröitä, taivutuksia ja pystähdyksiä. Sitten ravissa myös ympyröitä ja kulmiin kunnolla taivutukset. Sitten otin välikäynnit ja laukkaa. Laukassa ympyröitä ja ns. laukkaväistöjä.
   Tehtävänä tein harjoitusravissa kolmikaaristakiemurauraa ja aina, kun oli keskihalkaisijan kohdalla tuli käyntiin siirtyminen. Sitten oti loppuun vähän laukkaa ja eteenalas loppuravit ja lähdimme kävelemään takaisin tallille.
   Tallissa laitoin kaikki Aapon tavarat silleen esille, että Maria ne siitä huomenna löytää. Harjasin Aapon oikein kunnolla ja lellin sitä, koska huomenna lähdemme kolmeksi päivää Helsinkiin. Tulee niin ikävä ponia, että soitan Marialle varmaan sata kertaa!:'(<3

Ajattelin tehdä vielä tällaisen plussat ja miinukset jutun ratsastuksesta! Jos tykkäätte enemmän tästä niin alan tekemään tämän joka kerta.

+ Aapo kuunteli hyvin pohjetta
+ Poni liikkui eteenpäin omalla moottorilla
+ Aapo oli mukavan tasainen kokoajan!
- Hieman hidas käyntiin siirtymisissä
- Kyttäsi tiettyä kulmaa toiseen suuntaan

7.Kuva siitä mitä inhoamme
PAARMAT!>:(


8.Kuva siitä missä olemme viimeksi käyneet
Maaninka!

I love my pony<3
Seuraavan kerran sitten postaan, kun palaan Helsingistä!;--)
//Nora

2 kommenttia:

  1. Olet ihana ratasastaja, ja mukava, BLOGISTA- blogisi on mukava mutta hieman sekava, ja tämä "keski juttu" johon tulee teksti ja kuvat, niin voisi olla leveämpi:) tekstiä on niin paljon että hiukan menee sen puolelle lukeminen että lukisko kaikkea ? :) mutta mukavaa kesän loppua teille :D!

    VastaaPoista
  2. blogisi URL osoite on hankala kirjotaa

    VastaaPoista