torstai 5. heinäkuuta 2012

89. rok-rok rokotukset!

Maanantai:

Menin tallille yhden aikaan ja hain tuntiheppoja tallintekijän kanssa sisälle. Kun J tuli rupesimme laittamaan esteitä. Pidin tosiaan J:lle ja Maxille estetunnin. Yllättävän hyvinhän se meni siihen verrattuna kuinka vähän kaksikko on hypännyt. Tuossa nyt yksi kuva parivaljakosta:--)




Joskus kolmen aikaan menin liikuttamaan Aapon. Ajattelin tuuppailla oikein kunnolla, koska sillä olisi taas viikon kevytliikutus rokotusten takia. Tein alkuun normaalin verkan ja välikäynnit. Sitten otin jalustimet ylös ja    rupesin treenaamaan tasapainoa ja mikäs sen parempi treeni kuin laukanvaihtoja ilman jalustimia:--D Oli välillä pieni vaikeus, mutta hyvin se meni!  Loppuun otin koko kentän ympäri ravia keventäen. Aapo oli koko ratsastuksen ajan miellyttävä ratsastaa ja toimi pienillä avuilla. 

Ratsastuksen jälkeen odottelin n. 1½ tuntia eläinlääkäriä. Kun se tuli kesti ehkä 2min, kun kaikki oli valmiina. Aapohan on helppo rokottaa joten ongelmia ei ollut:--)

Tiistai:

Tein ponin kanssa maastakäsinharjoituksia narupäitsillä. Alkuun aloitin normaalisti pysähdyksillä ja peruutuksilla. Sitten vähän väistämisjuttuja. Näiden jälkeen päästin ponin irti ja juoksin sen kanssa vähän. Aapo seurasi tosi hyvin ja kuunteli kokoajan. Ainut ongelma oli ne leivät.. Alussa nimittäin käytin leipää palkitsemiseen, mutta koin sen huonoksi ajatukseksi, koska ponin keskittyminen herpaantui.. Sitten, kun otin leivän pois tilanne normaalisoitui. 


Menin myös oman tuntini, en Aapolla vaan tallin hevosella. Tälläkertaa en saanut Gustavaa vaan Jaakon! Alkuun teimme verkan jossa keskityimme apujen käyttöön. Niinkuin ohjien samanvertaisuuteen ja pohkeiden tasaisuuteen. Jaakko oli kiva, mutta käynti oli laiska.. Verkan jälkeen aloimme tehdä väistöjä. Toiseen suuntaan Jaakko oli kiva ja toiseen ei. Lopussa kuitenkin onnistuin saamaan ponin väistämään molempiin suuntiin ja sitten se tuntui mukavalta. Tunnin loppufiilis oli hyvä! Jaakosta minulla ei ole kuvaa :-(



Keskiviikko:

Kävimme J:n kanssa maastossa! Lähdimme ihan vaan käyntimaastoon, koska Aapolla on se kevyen liikutuksen viikko. Paarmoja oli ihan hirveästi, joten välillä oli pakko ravata. Löysimme sellaisen metsäreitin, jossa oli kylläkin aika vetistä, mutta ei kuitenkaan käyntilenkkiä haittaavaa. Kävimme tienpäässä ja käännyimme kotiin. Ponit käyttäytyivät hyvin koko matkan, vaikka ötököitä olikin aivan hirveästi!
   Tallilla kylmäsin ja pesin Aapon jalat. Laitoimme ponit vielä illaksi ulos ja hain ne vatsa myöhemmin sisälle. 

Lähden huomenna isälleni, joten postauksia tulee silloin kun mahdollista! Yritän kuitenkin postailla mahdollisimman säännöllisesti. 

//Nora




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti