maanantai 23. heinäkuuta 2012

95. lauantai+ sunnuntain kisat

Lauantai:

Menin tallille ja rupesin harjaamaan todella kuraista ponia... Aapo oli nimittäin pyörinyt tarhan mutaisimmassa kohdassa, joten se oli sitten sen näköinen.
   Kun olin harjannut ponia n.½ tuntia varustin sen ja laitoin itsellenikin loput varusteet ja lähdimme kävelemään kentälle Nandan ja hänen omistajansa kanssa.
   Tein alkuun kevyen alkuverkan eli ravia ja laukkaa. Kävelin n. 5min ja sitten rupesin tekemään avotaivutuksia toiselle pitkälle sivulle ja  toiselle tein loivaakiemurauraa laukassa siihen tulee siis kaksi vaihtoa. Aapo oli tosi kiva pientä temppuilua lukuunottamatta! Kun olin kävelemässä välikäyntejä alkoi ukkostamaan ja satamaan todella kovaa, joten otin vain loppuravit ja lähdimme kävelemään tallille takaisin.
   Tallissa puhdistin varusteet sunnuntaisia kisoja varten. Pakkasin varusteet ja laitoin ne kasaan, jotta aamulla ne olisi helppo ottaa siitä.

Sitten lähdin polkemaan Koljonvirralle. Siellä minua odottelikin Max-poni. Lupasin J:lle, että ratsastan ponia hänen ollessaan lomareissulla. Max meni ihan hyvin. En tehnyt mitään kummoista, koska tein ns. tutustumis ratsastuksen. Kun olin mennyt Maxin menin Kekkosen selkään, taas! Se on kyllä niin kiva kaveri! Nyt sain jo ravailla sillä pidemmän aikaa. Vaikka Kukan omistajan mielestä hevosen ravi on hassu, minusta se on ihana!

Kekkonen,Kukkanen, Kukka! © ak/ ak.galleria.fi

Sunnuntai:

Kisapäivä! Heräsin aamulla klo 6.05 ja lähdimme ajamaan tallille 6.25. Otimme Nandan omistajan kyytiin matkan varrelta. Tallilla harjasimme ponit kurasta ja liasta ja pakkasimme tavarat autoon. Laitoimme ponit koppiin ja lähdimme matkaan. Matka Maaningalle kesti n.1h ja olimme perillä yhdeksän aikaan.
   Jätimme ponit koppiin ja lähdimme maksamaan lähtömaksut. Laitoimme poneille suitset kopissa ja sitten purimme ne. Pistin Aapolle suojat jalkoihin ja lähdit taluttelemaan ponia. Katsoimme S:n ja Nandan verryttelyä ja kävimme tutkiskelemassa paikkoja, koska Aapoa ei voinut jättää koppiin yksin.
   Kun S ja Nanda olivat meneet luokan 70cm menin laittamaan Aapon loppuun ja menin verryttelemään. Verkassa Aapo tuntui todella kivalle! Se hyppäsi hyvin ja laukka oli temmokasta.
   Verkan jälkeen menin tutustumaan rataan, koska menin jo toisena, piti verrytellä aikaisemmin. Tutustumisen jälkeen menin ponin selkään ja menin maneesiin. Odotimme ensimmäisen ratsukon suorituksen ja sitten oli meidän suoritus.
   Rata oli mielestäni tarpeeksi vauhdikas nuin ensimmäisiksi kisoiksi kahteen kuukauteen. Ja tuloksena oli 0-0 ja toisen vaiheen aika 37,63 ja korkeus oli sen 80cm ja sija 9 toiset ei sijoittuneet. Olin todella tyytyäinen !

Sitten oli luokka 90cm. Tein todella lyhyen verryttelyn ja se kannatti! Nimittäin Aapo oli radalla pikkaisen veltto ja väsynyt enkä yhtään ihmettele.. Se oli joutunut kävelemään todella kauan ennen luokan alkua. Radalla paikat tulivat vähän lähelle, mutta se ei haitannut, koska ponnu kuitenkin kantoi ponin esteiden yli! Ja myös 90cm 0-0 ja aika 34,10 ja sija 5 ♥ Yyyber tyytyäinen poniin! 


   Saatiin siis keltainen ruusuke ja sellainen söpö kukkaharja! 

 http://ak.galleria.fi/kuvat/2012/Seuraestekilpailut,+Maaninka/DSC_1708.JPG
Tuossa kuvia ja niitä lisäilen tännekkin kun saan :)


// Nora



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti