sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Venla opettelee kouluratsun alkeita

..ja Aapolle kuuluu oikein hyvää!

Perjantaina ratsastin Venlalla pitkästä aikaa niin, että sain tamman menosta jotain materiaalia. Venla on viimeaikoina ollut niin kiva, että ihan harmittaa ettei siitä ole ollenkaan kuvia/videoita. 
Alkukäynneistä lähtien Venla tuntui hieman pöllöltä, se kyttäili alkuun joka paikkaa ja kamalat tuulenpuuskat eivät ainakaan auttaneet asiaa.. Käyntityöskentelyssä sama meininki jatkui, en kuitenkaan halunnut jäädä tamman kanssa taistelemaan vaan nostin ravin ja Venpu keskittyi itse asiaan huomattavasti paremmin. Alkuraveissa en kamalampia tammalta vaatinut, koska neiti osaa välillä ottaa nokkiinsa, jos liikaa vaatii ennen aikojaan...


Alkuravien jälkeen rupesin työstämään tammaa harjoitusravissa pääty-ympärällä, tavoitteena saada tamma mahdollisimman paljon pohkeella ratsastettavaksi ja kevyeksi edestä. Ensin tamma tuntui melko kamalalle, se oli kiinni kuolaimessa ja todella pahasti pohkeen takana. Kuitenkin kun tarpeeksi kauan pohkeella jaksoin työstää Venla rupesi liikkumaan eteen. Venlalla on tapana, että kun sen saa liikkumaan kunnolla pohkeesta eteen, se myös pehmenee suusta kivaksi.

Kovin pitkään ei tammaa tarvinnut ratsastaa, kun se oli niin kiva! Tosi pehmeä ja jopa vaikeaan suuntaan se alkoi rentoutua ja pyöristyä edestä. Molempiin suuntiin tuli niin kivoja pätkiä, että ajattelin ettei kannata ehkä enää rueta säätämään neidin kanssa vaan suosiolla otin vaan loppuun eteenalas ravit ja sitten lähdettiin maastoon kävelemään loppukäyntejä. Ai, että olin kyllä niin tyytyväinen tammaan!


Venlan liikkumistavassa on tapahtunut hurja muutos viime talveen, se on nimittäin nykyään tosi pyöreä edestä ja polkee hyvin takaa. Seuraavaksi alotetaan treenaamaan laukannostoja, ensin esteen kanssa ja myöhemmin ilman. Hyvä siitä vielä tulee. ;)


Ja sitten loppuun Aapon kuulumisia. Ollaan ponin kanssa päästy taas tekemään normaalia treeniä ja tarkoituksena olisi, että pääsisimme valmennuksiin parin viikon sisällä! On ollut ihan huippua, kun pääsee taas reenaamaan sen kanssa, ponikin on ollut nin tyytyväinen kun se pääsee taas näyttämään osaamistaan!

Aapolla olisi myös mahdollisuus päästä laitumelle, mutta se on tällähetkellä niin tuhdissa kunnossa, että kesäkuun ajan se saa tyytyä parin tunnin laitumella oloon pari kertaa viikossa.. Tosin saapahan poni olla pihassa ruohonleikkurina, joten ei sen ihan ilman vihreää kuitenkaan tarvitse olla. Siinä hommassa Aapo on ihan omiaan. <3 Toivottavasti nyt saisin joku päivä Aapostakin taas kuvia niin voisin tehdä siitä ihan kunnollista treenipostausta!


Tässä vielä pikku kooste vasemman suunnan työskentelystä. Huomaa, että olen tottunut Aapon tasaiseen raviin, kun Venlan ravissa istuminen on edelleen niin vaikeaa..

//Nora

4 kommenttia:

  1. meinaatteko kvr kisoista postausta? ois kiva jos tekisitte my dayn. Venla menee sulla kyllä tosi hyvin ja aapo on kyllä niin söpö! :)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kvr kisoista tulee postausta, kunhan Sofia saa kuvat ja mä saan ladattua ratavideot youtubeen :) Viikonloppuna voitais kuvata mydaytä jos muistetaan! Ja kiitos, myös Aapo kiittää!:)

      Poista
  2. komppaan ylempää anoa. meinaatko käydä joskus Venlalla kisoissa?
    HYVÄN NÄKÖISTÄ MENOA; JATKA SAMAAN MALLIIN! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppaavasta kommentista!! Joo tarkoitus olisi tammankin kanssa alkaa kisaamaan jossain vaiheessa, varmaan kesällä tehdään kisadebyytti jos jossain harjoituskisoissa olisi helppo raviohjelma luokkana!:)

      Poista