tiistai 18. joulukuuta 2012

133. Aluevalmennukset 14.-15.12

Näin alkuun, ajokelihän oli aivan mahtava, eikä ollut yhtään liukasta!

Lähdimme perjantaina ajelemaan melkein kahta tuntia ennen valmennuksen alkua kohti Korholaa, jossa siis aluekouluvalmennukset pidettiin. No ajokeli oli kuitenkin niin huono, että olimme perillä vasta sen 2 tunnin päästä ja myöhästyin valmennuksesta 15min. Anu kuitenkin sanoi, että mielummin niin, että olemme perillä ehjin nahoin, kun että olisimme jossain ojassa.

Verkkailin Aapon itsenäisesti ja sen jälkeen liityin itse valmennukseen. Teimme siirtymisiä ympyrällä ja Anu keskittyi todella paljon ratsastajan istuntaan ja apujen käyttöön. Sain esimerkiksi todella hyviä vinkkejä siihen miten kantapäideni asentoa voisi kehittää, koska ne ovat sellaiset, kun ovat.. Aapo oli ihan hyvä, alkuun vähän painava, mutta kuitenkin hyvä! Minun piti saada puolipidätteet hyvin läpi.
   Loppuun otimme vähän vastalaukkoja. Nekin sujuivat ihan jees vaihtoja lukuunottamatta: D. Siihenkin sain hyvän vinkin miten pitää kääntää, kun tekee vastalaukkaa. Sen jälkeen homma sujui ihan mallikkaasti!

Tunnin lopuksi Anu otti jokaisen meistä erikseen juttelemaan. Hän kertoi mitä hyvää, mitä kehitettävää ja mihin aletaan keskittyä ratsastuksessa. Minulle hän sanoi, että ratsastan hyvällä ajatuksella ja tyylillä. Vastalaukkoja pitää treenata ja valmennuksissa aletaan keskittyä omaan istuntaani. Anu sanoi, että pääsemme koulurenkaaseen! Huippista(:

Valkun jälkeen veimme Aapon yöksi Ohenharjun tallille. Minäkin haluan sellaisen paikan!


Lauantai aamuna lähdimme ajamaan kohti TK:ta. Olimme siellä puolta tuntia ennen valmennuksen alkua. Varustin Aapon ja lähdin kentälle kävelemään 5min ennen valmennuksen alkua. Kun pääsimme maneesiin verkkasimme hepat itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja sitten, kun Sanna tuli rupesimme tekemään ravipuomi/laukkakavaletti tehtävää suurella ympyrällä. Tässä Aapo oli tosi hyvä! Tosin aina se halusi nostaa laukan ennen ravipuomeja ja jos olin liian lähellä edellistä ratsukkoa, oli pakko pysäyttää.

Sitten teimme pari kertaa ristikko/okseri-pysty linjan. Siinäkin poni liikkui vielä ihan hyvin.
   Sen jälkeen tehtiin lyhyempi rata. Sekin meni vielä hyvin tempossa ja Sanna kehui sitä rataa.
No sitten se viimeinen rata... Poni oli alussa pohkeen takana ja aloitushyppy pissi pahasti, koska unohdin ratsastaa... No uusi aloitus ja sitten mentiin kyllä hyvin! Kolmos-nelos esteiden väli meni ihan hyvin, väli oli sujuva kolme. Viitos-kuutos esteillä väli oli ahdas kolme ja Aapo oli vähän turhankin innokas! No kolmella me se päästiin, vaikka se kolmas oli ihan pikkuaskel. Seuraavaksi sarjalle. No alkuun tultiin ihan oikeassa laukassa, mutta sitten kaveri rupesi itsestään sähläämään takajalkojen laukkaa ja huono paikka tuli A-osalle. Kuitenkin B-osalle korjattiin ja loppurata meni ihan hyvin.

Vähän huono maku jäi suuhun omalta osaltani.. Pääsimme kuitenkin myös esterenkaaseen! Aapon takajalka on vähän voimaton, joten sitä aletaan ihan kunnolla treenaamaan. Laitan tuohon loppuun koosteen estevalkusta. Kouluvalmennuksen äiti oli unohtanut kuvata: D. Nuo radat ja kaikki ovat pätkissä, kun kameraa piti aina välillä lämmitellä. : D





Ps. En kaipaa valituksia nuista ristilaukoista/pysäyttelyistä, kuten sanoin ponin vasen takajalka on heikompi, kuin oikea, huonojen ratsastusmahdollisuuksien takia! Laukkaa on helpompi korjata, kun tilanteen saa rauhoitettua.
Pps. Heitelkääs postausideoita, kun loppuviikolla on taas aikaa postata!

//Nora



2 kommenttia:

  1. Sun ja Aapon meno näytti kivalle! Ja noista sun kantapäistä on varmaan hyötyä esteillä, vai?;)

    Muttamutta, tässä ois muutama postausidea (en tiedä onko sulla ollu jo tämmösiä kun en oo lukenu hirveesti):

    Elämäni tärkeimmät hevoset/ihmiset/valmentajat
    Mitä teen kun en ole tallilla
    Minun jouluvalmisteluni (tallilla ja kotona)
    Talliesittely Aapon tallista
    Rakkaimmat varusteet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep onhan niistä kieltämättä hyötyä, mutta enemmän niistä on haittaa : D

      Voisin kyllä toteuttaa jonkin noista ehdotuksista!(:

      Poista