perjantai 29. kesäkuuta 2012

86. Leiri 2012

Eli nyt tulee lerirpostaus! Olin siis Tiina Kajanuksen leirillä. Tosiaan minulla ei konetta ollut siellä mukana, joten kolmen päivän tekemiset tulee tässä.

Leiri alkoi tiistaina, mutta koska se oli Siilinjärvellä menin sinne jo maanantaina. Aapon lastaus oli helpompi kuin ennen ja matkaan päästiin nopeasti. Kehvolla purimme ponin ja laitoimme sen tavarat. Vein itseni tavarat asuntoon jossa nukuimme. Maanantain-tiistain välisen yön olimme Tiian kanssa kahdestaan, koska Jenni tuli vasta tiistaiaamuna. 

Calmari
Tiistaina joskus kahdeksan aikaan Jenni soitti minulle ja sanoi olevansa tallin pihassa. Menin ulos ja autoin Jenniä. Yhdeksältä meillä oli leiripalaveri, jonka jälkeen menimme Jennin kanssa laittamaan poneja. Meillä oli ratsastus kahden hengen ryhmissä. Paitsi estetunneilla, koska yksi leiriläisistä ei halunnut hypätä. 

Ensimmäisellä tunnilla aloitimme verryttelyn tekemällä toiselle pitkällesivulle kaksi ravista käyntiin siirtymistä ja toiselle sivulle loivan kiemurauran jonka keskelle tuli volttikahdeksikko. Sama tehtävä tuli molempiin suuntiin ja se onnistui Aapon kanssa hyvin. Aapo oli tasainen ja tukeutui hyvin kuolaimeen. 

   Kun olimme verrytelleet ravissa aloimme tehdä itse tehtävää, eli väistöjä. Väistöt tehtiin loivasti hieman ennen keskihalkaisijaa kääntyminen ja vähän keskihalkaisijan toiselle puolelle väistöä. Oikealle poni oli melko huono, koska ei tajunnut hommaa ollenkaan. Vasemmalle se oli paljon helpompaa. Väistön jälkeen nostettiin laukka ja laukassa pitkäsivu. Aapolle tuli kuuma, mutta niin tuli kyllä minullekkin! 

Zeta
Kun Tiia ja toinen leiriläinen jolla oli hevonen menivät, minä ja Jenni kuvasimme varsalaitumella olevia vaaveja! Ne olivat niin suloisia ja pieniä! Pienenpi tammavarsa sai kokoajan jotain hepuleita ja sain yhden niistä kuvallekkin ikuistettua;--) 
Lyyli
Tiistain toisella tunnilla meillä oli estetunti. Teimme enemmänkin tekniikkaradan kuin korkeusradan.  Aluksi kevyt verryttely ja laukassa puomien yli. Sitten valmentaja nosti puomit ristikoiksi ja otimme ne parisen kertaa. Aapo oli todella virkeä ja pidättelyssä oli haastetta, mutta hengissä selvittiin ! Loppuun otimme pari rataa ja loppuverkan.
Vannin turpa
Ratsastuksen jälkeen päästimme Aapon ja Vannin laitumelle. Ponit tulivat hyvin toimeen toistensa kanssa. 
Aapo söijasöijasöi!
Tiian ja T:n (neljännen leiriläisen) estetunnin jälkeen menimme käymään asunnossa syömässä ja rakensimme pihalle penkeistä esteitä. Itse en niitä hypännyt kipeän polven ja nilkan takia. Mutta Tiia ja Jenni senkin edestä! Itse kuitenkin tyydyin kuvaajan rooliin ja niin teinkin. Valmentajamme totesi vaan, että miten tekin kokoajan jaksatte? 

Illalla kävimme rakentamassa keskiviikkoisen esteradan. Kävimme myös uimassa ja saunassa. Me tytöt osaamme sytyttää todella hyvin sammuneen kiukaan!;--) Saunomisen jälkeen olimme asunnossamme ja juttelimme niitänäitä. Myös vatsalihakset olivat juntturassa, koska nauroimme niin paljon:--D

Keskiviikkoaamu alkoi väsyneenä värivammaisen (Vanni) ja kahden puolalaisen konian (Aapon ja Hilman) laittamisella. Vuorossa oli estetunti. Teimme kisavarryttelyn ja hyppäsimme radan. Aluksi perusvaiheradan jossa oli 11 estettä ja sitten uusintaradan jossa oli 5 estettä. Perusradalla Aapo kuumui väleissä ja oli muutankin virkeä, mutta uusinnassa tiet tulivat niin nopeasti, ettei poni kerennyt pahemmin kaasutella ilman käskyä:--D

Tunnin jälkeen veimme ponit taas pihalle ja kuvailimme varsoja. 

Iltatunti oli taas koulutunti. Harjoittelimme siirtymisiä ja keskiravia. Aapo oli tooosi kiva ja tunnin tehtävät onnistuivat hyvin. Tiina (valmentaja) kehotti minulle koulusatulan ostamista, koska se auttaisi minua vaikuttamaan poniin paremmin. Tiina sanoi, että puhuu asiasta äitini kanssa. Ja äiti suostui siihen ! Eli ehkä on mahdollista, että saan koulusatulan!:---)
Jenni on hullu lapsi

Tunnin jälkeen ponit menivät illaksi laitumelle, kun me taas pompittiin, taino Tiia ja Jenni siis. Hypytimme myös Tiian koiraa Minttua, joka on muuten aivan ihana!
Tiia hyppää!
Torstaina oli tarkoitus hypätä harjoitusesterata, mutta satoi niin paljon, että menimme kouluohjelmat. Minä menin K.N. special ohjelman ja sain siitä 61.000%. Aapo oli radalla tasainen ja muutenkin todella hyvä!  
Minä ja Aapo kouluradalla
Ps. tsekkaan myös Tiian blogi!:--)

//Nora 

2 kommenttia: