torstai 21. kesäkuuta 2012

83. 2 vuotta, kuin eläisi taivaassa


Elikkäs nyt päätin tehdä tälläisen lyhyen "elämänkerran" minun ja ponin yhteisistä kahdesta vuodesta.

19.6.2010 Kävin koeratsastamassa Aapon. Ihastuin siihen heti! Sanoin äidilleni, että tämä on se poni jonka haluan ja äitini oli samaa mieltä. Rupesimme miettimään kuinka saisimme ponin Iisalmeen Joensuusta, kun Aapon maahantuoja sanoi, että hänellä on koppi ja meillä oli vetoauto. Eli poni lähti heti mukaan.




Aapon koeratsastus <3




Ensimmäisillä viikoilla meni ponilla vain kevyesti, koska sille ei ollut sopivaa satulaa... Aapon selkä on niin oudon mallinen, että siihen oli vaikea löytää sopiva satula. Lilin vanha estepenkki kuitenkin meni sille jotenkuten. Eli kävimme kuitenkin kisoissa. Meidän kisataival ei alkanut oikein hyvin... Molemmissa luokissa tuli hylsy. No, siitä en välittänyt vaan jatkoin reenausta edelleen ja se tuotti tulosta! Seuraavissa kisoissa menimme 70ja80 ja molemmissa luokissa ruusuke ja 80 jopa voitettiin!
Siitä lähtien aloimme kisata säännöllisesti. Menestyksekkäästikkin joskus ja joskus ei niinkään, mutta niistä ei välitetty.

Poni ensimmäistä päivää kotona

Vuoden päivät kerkesimme kisata ja valmentautua ponin kanssa säännöllisesti, ja olimme/olemme edelleen Itä-Suomen aluevalmennusrenkaassa. Yksissä kisoissa minun onneni ei ollut oikein kohdillaan.. Nimittäin tipuin, ja katkaisin käteni... Aapolle piti siis etsiä liikuttaja.
   Valmentajani ehdotti, että Aapo laitettaisiin läpiratsastettavaksi. Kun poni oli siellä, kävin itsekkin sitä välillä ratsastamassa, tosin vain vähän käden heikkouden takia..

Kun sain aloitaa normaalin treenauksen palaset alkoivat loksahdella paikoilleen ja kisatkin sujuivat (suuremmissa luokissa) paremmin. Meidän toinen 90cm tippumisen jälkeen ja olimme kolmansia! Silloin tiesin, että kyllä tämä tästä!

Parhaimpia saavutuksia ponin kanssa ovat mm.
- Ensimmäinen aluekisasijoitus 90cm 2 sija
- Ponien hallimestaruuspronssi 90cm
- ensimmäinen 100cm vain 4vp

Näiden kahden vuoden aikana olen oppinut poniltani todella paljon. Olen hankkinut täyden luottamuksen poniin. Olemme tehneet yhdessä vaikka mitä! Kaiken ajan kanssa:)<3


Aapo Puolassa
Onnellinen ponin omistajaa kuittaa;)
// Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti