keskiviikko 3. lokakuuta 2012

111. Kisat 8.-9.9


 Heippa! (varmaan eka kerta, kun nuin aloitan) Nyt sain kuvia sen verran, että kehtaan edes postauksen koko kisoista tehdä. Elikkäs olin tämän kuun alussa ensiksi KiuRan estekansallisissa ja heti sen perään KuoRin aluekoulumestaruuksissa. Viisaat on voinut jo kyylätä tulokset Kipasta tai Equipesta.

KiuRa:

Aamulla lähdimme seitsämän aikaan ponien kanssa ajamaan Hingunniemelle. Sofia meni Nandan kanssa ensimmäisen luokan 80cm. Sen takia oli niin aikainen lähtö. Kun olimme kisapaikalla purimme ponit ja laitoiimme Nandan valmiiksi. Onneksi Roosa oli mukana, joten pystyin jättämään Aapon Roosalle ja lähteä Sofia kanssa tutustumaan rataan. Terhikin tuli meidän kanssa siihen, myös Minttu liittyi seuraan, jotta löytäisi parhaimmat esteet joita kuvata. Annoin hieman neuvoja, mitä radalla kannattaa tehdä ja mille esteille pitää tehdä hyvät ja tarkat tiet. Sitten menin itse ponin luokse.

(c) Miia Ruuskanen
90cm rata oli melkoisen looginen, paljon loogisempi kuin 80cm. Kun olin kävellyt radan menin verkkaamaan ponia. Verkassa se oli ihan hyvä. Paikat tuli hyvin ja silleen. Radalle siis lähdettiin hyvillämielin. Rata alkoi todella hyvällä sisäänhypyllä. Ponilla oli eteenpäinpyrkimystä ja uskalsin jopa ottaa pikkaisen aikaratsastustakin. Yhdelle esteelle poni pikkaisen empi, se oli sellainen melko "jännä" ja silleen. Kun rohkaisi pohkeella niin siitäkin yli päästiin! Koko radan tuloksena oli siis 0-0 ja kirjaimellisesti viimeiseen asti oltiin sijoituksissa kiinni. Nimittäin viimeinen ratsukko meni meidän ohi! No se ei pahemmin minua haitannut.


90cm (c) Miia Ruuskanen
Sitten menin tutustumaan siihen 100cm rataan. Rata oli lyhyt, siinä ei ollut kovinkaan vaikeita teitä. Yksi kaareva linja jonka toinen este oli sellainen massiivinen okseri. Sanoin siinä heti, että tuolle me kielletään kerran, mutta toisella päästään yli! Otin lyhyen verkan ja sitten kertasin radan.
   Rata alkoi sellaisella juuri tapissaan olevalla okserilla. Siihen tuli ihan hyvä vähän liian lähelle oleva paikka ja se sitten tippui. Heti sen jälkeen poni korjasi kakkosesteelle. Sitten tuli se kammotus okseri! Muistuttelin siinä ponia, että kyllä me tästä yli mennään, mutta ei! Paikka olisi tullut niin pohjaan, että olisimme varmaan rymynneet esteen läpi jos poni ei olisi kieltänyt. Sitten kuitenkin uusi tie ja heitolla yli! Loppurata meni todella hyvin, ilman mitään senkummempia empimisiä. Radan lopputulos oli siis 10vp, koska kaksi niistä tuli ylitetystä enimmäisajasta, kuitenkin mikä parasta me päästiin se läpi!
100cm (c) Miia Ruuskanen

Kuor: 

Aamulla oli lähtö joskus ennen seitsämää. Olimme perillä joskus kahdeksan aikaan. Oma lähtöni oli vasta kahdelta, mutta koska tulin muiden kyydissä menin heidän aikataulun mukaan. Onneksi saatiin ponille karsina siksiaikaa. Siinä viiden tunnin aikana kerkesin hyvin letittää ponin ja siistiä sen kunnolla. Lähdin verkkaamaan joskus puoli kahden aikaan. Poni oli verkassa ihan sikakiva. Kulki hyvin tuella ja teki pyydettävät asiat. Sitten lähdin radalle.
   Pyörin siinä radan sisäpuolella ja yritin saada ponin rennoksi ennen rataa. Sitten pilli soi ja unohdin taas hengittää. Radalla Aapo oli ihan kiva vähän löysä, mutta paras koulurata ikinä! Tosin se päätuomari ei tykännyt.. Kakkostuomari tykkäsi! Joten tuloksena oli 56.522% ihan hyvin! Tavoite oli yli 55%.


100cm (c) Sofia Kastari

90cm (c) Katriina Pasanen

90cm (c) Katriina Pasanen

100cm. (c) Katriina Pasanen

90cm. (c) Katriina Pasanen


//Nora

9 kommenttia:

  1. kiva postaus!:) miten pitkä matka sulla on tallille ja miten kuljet sen matkan:D

    VastaaPoista
  2. Mulla on noin 13km matka tallille. Menen yleensä bussilla tai omilla kyydeillä( :
    Tiia// Eikös ookki?(; rakastan noita kamoja!

    VastaaPoista
  3. Sun istuntasi on aika -,- vaikka väität että sitä on kehuttu. Varmaan joku ratsikoulun ope :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. musta se on just hyvä! et taida tietää hevosista mitään. Ja jos tiedätkin niin tuosta kommentista paistaa hyvin läpi että oot kateellinen. Jos et ois kateellinen, et ois kommentoinu mitään tuollasta:p

      Poista
    2. Ei en ole kateellinen pikku teini vaan 19 vuotias tyttö joka sanoo asiat kuin näkee omaan silmään. Voisit lyentää jalustinta ja älä työnnä persettäsi taakse..


      Nimeni on muuten Tea ;)

      Poista
    3. Anteeksi edelleen, et ole ponillani mennyt varmaankaan? Jalustimia en anojen takia lyhentele, valmentajan määräämä pituus on!

      Poista
  4. Anonyymi 1: Todella epäkypsää tulla tuollatavalla anona kommentoimaan... Voit laittaa oman nimesi kyllä esille! Oma on mielipiteesi, mutta sinä olet varmaankin Aapolla sitten mennyt, kerta tiedät miten sen kanssa pitää istua?(;

    VastaaPoista
  5. Söpö nuissa oransseissa ♥ vanniponi.blogspot.fi

    VastaaPoista