tiistai 3. kesäkuuta 2014

225. Koulutreeni

Mainio poni, mainio seura ja mahtava sää. Niistä koostuu hyvä treeni!

Maanantaina Aapon treenikalenteriin sisältyi kunnon koulutreeni teemana siirtymiset. Kuten tuosta alkujohdannosta huomaa, poni yllätti positiivisesti! 

Alkuverkkana tein pääty-ympyrä kasia ja kolmikaarisia käynnissä ja ravissa, jotta saisin ponin mahdollisimman taipuisaksi ja pehmeäksi kädelle. Tämä onnistui hyvin ja pienen alkukankeuden jälkeen poni alkoi esittämään tosi mukavaa ravia. Huonon kunnon takia vaari ei kuitenkaan jaksanut itseään aivan täydellisesti kantaa, mutta kyllä se siitä - pikkuhiljaa. 


Laukassa tehtii melko lyhyt verkka, koska olihan meillä suunnitelmana työstää myös laukkaa ihan kunnolla. Poni tuli heti hyväksi kädelle ja pyöritti laukkaa tosi mallikkaasti! Siinä vaiheessa, kun olin laukannut yhden ympyrän vasempaan kierrokseen - Aapolle huonompaan kierrokseen, Sina totesi, että ponihan näyttää ihan superkivalle! Hän oli kuvitellut, että Aapo vetelee pää pystyssä kiitolaukkaa kenttää ympäri.. Totesin vaan, että se päivä oli eilen, tänään mennään nätisti!



Laukkojen jälkeen käveltiin vähän aikaa ja sitten otin ponin toiseen päätyyn pääty-ympyrälle jossa aloimme työstämään päivän teemaa - siirtymisiä. Ensimmäiseksi aloitettiin ihan käynti-pysähdys siirtymillä. Aapo on vähän malttamaton pysymään paikoillaan, varsinkin kun kyseessä on käynnistä pysähdys.. Muutaman pysähdyksen jälkeen poni alkoi rauhoittua ja jaksoi seistä nätisti. Sitten tehtiin ravi-käynti ja ravi-pysähdys siirtymiä. Nämä ovat Aapon bravuureita nykyään! Poni otti itsensä tosi hyvin alle ja nosti selän ylös. Näitä ei tarvinnut tehdä kuin muutamat suuntaansa, olihan poni sen verran hyvä! 

Laukassa tehtiin aluksi laukka-ravi siirtymiä, joissa poni yllätti minut ihan toden teolla! Siirtymät olivat todella rauhallisia, eikä ukki rykäissyt siirtymää sadan kilometrin mittaiseksi. Positiivistä oli myös se, että poni ei vaihtanut laukkaa juuri ennen siirtymistä! Lopuksi tein vielä pari laukka-pysähdys siirtymistä, jotka Aapo suoritti todella mallikkaasti! 




Loppuun fiilisteltiin ponin mahtavaa ravia parin kierroksen verran ja sitten kevyttä hölkkää eteenalas ja loppukäynnit maastoon. Poni oli aivan mahtava ja näistä fiiliksistä oli hyvä jatkaa seuraavan päivän eli tiistain hyppytreeneihin! Niistä lisää myöhemmin!

Materiaaleista kiitokset Sinalle!

4 kommenttia:

  1. miks puhut täysin normaali-ikäisestä ponista kun jostain 20v kykenemättömästä vanhuksesta..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kykenemätön vanhus? Aapon lempinimi nyt sattuu vaan olemaan Pappa ja siitä ehkä vitsailuna sitä kutsutaan vaariksi tai ukiksi, koska poni on tuon sairasloman takia vähän hidas käynnistymään jne. Ei sen pitäisi niin hirveästi ahdistaa jos nyt puhuttelen poniani vaariponina.

      Poista
  2. Mikä toi sun kypärä on? Onko se ostettu mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on Charles Owen Professional ja se on tilattu netistä pari vuotta sitten(:

      Poista