sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

220. Voihan Tamma!

Tamma isolla Teellä! Ja tämähän tamma on siis pikku Venla. Sain kuvaajan pitkästä aikaa ihan vain Venlaa varten, koska Aapolla oli eilen maastopäivä.


Tarkoituksena oli, että tehdään perus juttuja eli pohkeen reagointia, kääntämistä, ympyröitä ja sitä, että päästään ravaamaan ilman mitään pölhöilyjä. Noh, kaikki muut onnistui kiitettävästi paitsi viimeinen..



Alkuun tein käynnissä ihan pysähdyksiä ja ympyröitä. Ollaan jo vähän taivuttelujen alkeita opeteltu ja sekin alkaa toimia hyvin! Käyntijuttujen jälkeen muisteltiin muutaman päivän tauon jälkeen sitä, että kuinkas se ravi nouseekaan. Pienen avustuksen kanssa heppa nosti kiltisti ravin ja päästiin ravaamaan kaksi kierrosta ilman ongelmia, mutta sitten ne ilmaantuivat kuin tyhjästä. Tamma veti liinat kiinni ravista ja hyppäsi heti perään pystyyn, eikä millään pikkuloikalla vaan ihan kunnolla! Kaksi kertaa se kerkesi hypätä, kun sitten painoin pohkeet kunnolla kiinni kylkiin ja näpäytin raipalla neitiä pepulle. Sen jälkeen ei heppa enää yrittänyt kahdelle jalalle. Jospa se siitä, ehkä se tajusi ettei se työnteko siihen lopu.




Tämän kohtauksen jälkeen kaikki jatkui ihan normaalisti. Tehtiin ravissa molempiin suuntiin pääty-ympyröitä.
Loppuun tehtiin myös temponmuutoksia ja heppa toimi niissä tosi kivasti. Ravissa varsinkin on huippua, että tammaa saa jo pienemmälle raville ja sitten eteenpyydettäessä ravia lähtee tosi kivasti! On se kaikesta pöllöilystä huolimatta kyllä hieno heppa!

'




Treenin lopuksi otettiin tammasta taas rakennekuvat ja voi herranisä kuinka paljon se on laihtunut! Ainakin omaan silmään muutos on ihan huima! Miltä se teidän silmään näyttää?



Loppuun vielä pieni videonpätkä hölkkäilyistä, myös tuo pomppuloikka show näkyy videolla.

6 kommenttia:

  1. hepalla pää heiluu ku havukalla, tosi hienoa ratsastusta nora nuorelle hevoselle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Argumenttisi hylätty, koska Venla on ravuri ja minä en sahaa, koska annan hevoselle täyden vapauden heiluttaa päätänsä kuten vaikka tämä "havukka" :Ddd

      Poista
    2. jos sun mielestä "taivuttaminen" on täysi vapaus hevoselle ni mikäs siinä… en nää yhtään kohtaa missä myötäisit kunnolla hevoselle.

      Poista
    3. CALM DOWN HEI. Venlalla ei todellakaan edes ajatella taivuttamista ravissa. Enkä kamalammin pysty vielä myötäilemään kädellä, koska joka kerta kun myötään hevonen lähtee juoksemaan alta. Sinulla ei selvästikkään ole käsitystä ettei ravureita ratsasteta kuten ratsuja, niille on kaikki taipumiset, puolipidätteet ja myötäämiset ihan utooppisia asioita. Pikkuhiljaa tässä tutustellaan ratsastukseen, kuitenkin tamman päälaji on edelleen ravipuolella.

      Poista
  2. XD toi sun ratsastus.

    VastaaPoista