keskiviikko 29. elokuuta 2012

103. Ahkeraakin ahkerampi!

Pahoittelen, etten ole taas vähään aikaan postaillut. On ollut pikkaisen kiire alkuviikko... Suoraan koulusta tallille ja tallilta kahdeksan aikaan pois. Loppuillan aika meneekin aina läksyihin.



Sunnuntaina minulla oli yksityisvalmenjani tunti. Aluksi testasimme Aapolle koulupenkkejä, yksi niistä piti kokeilla vyön kanssa, mutta juuri silloin vyötä ei ollut saatavilla. Joten lähdimme kentälle.
  Aluksi otin ihan vaan normaalit alkuverkat. Verryttelyn jälkeen rupesimme tekemään vähän avotaivutuksia ravissa. Alkuun ei sujunut niin hyvin, mutta lopussa molempiin suuntiin todella kiva! Sitten teimme parisen kertaa puoliympyräkaarta ja keskiravilisäyksiä. Nekin sujuivat hyvin, kunhan vaan muistin ratsastaa tarpeeksi ulko-ohjalle.
 


Sitten rupesimme tekemään loivia vastalaukkoja. Ne nimittäin tulee siihen ohjelmaan, jonka menen Kuopiossa, ponien mestaruuksissa. Alkuun ne evät sujuneet mitenkään. Itsellä ratsastus pielessä koko ajan joten poni vaihteli laukkoja miten sattuu. No sitten valmentajanä näytti Aapon kanssa miten sitä vastalaukkaa mennään. Sen jälkeen itsekkin tajusin, etten saa nojata mihinkään, pitää vain istua suorassa ja katsoa mihin on menossa. Sitten se alkoi onnistua!



   Kun hommat toimivat molempiin suuntiin otin loppuravit ja annoin satulan äitille. Lähdin kävelemään tallille ilman satulaa. Tallissa valkkuni testasi sen yhden satulan vyön kanssa jonka äiti oli tuonut tullessaan tallille. Se sopi, ainakin, kun poni oli paikoillaan. Sitten hyppäsin itse selkään ja se sopi sille myös kun ihminen oli selässä! Jes! Saatiin ponin kanssa koulusatula!:--)

Tässä se on! Hieman on huono kuva, todellisuudessa parempi
kuntoinen.

Maanantain ja tiistain olen harjoitellut melko paljon samoja asioita kuin sunnuntaina, hieman paremmalla menestyksellä. Olen testaillut tuota satulaa, joka on osoittautunut meille molemmille todella hyväksi! Minulla on ponille tällä hetkellä sininen huopa ja siniset pintelit, poni on melkoisen suloinen otus niissä!:)

Juulia tulee meille lauantaina ja kuvaamme sen videopostauksen! Myös varustepostaus on tulossa, enää kuvat puuttuu.

//Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti