perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hyppyjä Sorayan kanssa

Heh, tämän postauksen kirjoittaminen ja julkaisu on reilu kuukauden myöhässä, mutta noh parempi myöhään, kun ei milloinkaan! Eli siis helmikuussa meillä oli Soran kanssa hyppytreenipäivä. Tammalla on hypätty todella vähän ja se on muutenkin paljon ikäisiään jäljessä koulutuksellisesti, joten pidin hypyt helppoina tammalle. Yksi pysty ja yksi okseri, molemmat eri pitkillä sivuilla.


 Alkuverkkasin Soran kevyesti ravissa ja laukassa. Laukkaa teimme pääosin kevyessä istunnassa, koska se on tammalle melko rankkaa vielä. Verkka oli siis lyhyt mutta ytimekäs, koska Soralla on kaiken lisäksi melko huono kunto.


Verkkahyppyjä otin ristikolle ja pienelle okserille. Sora yllätti positiivisesti, olin valmistautunut epävarmaan ja holtittomaan menoon, mutta tamma oli oikein omiaan hyppyhommissa! Verkkahyppyjäkin otin vain muutaman ja sitten kävelimme välikäyntejä ennen, kun esteitä nostettiin.


Esteitä nostettiin maltillisesti jotta saataisiin hepalle mahdollisimman hyvä kokemus hommasta. Vähän isommillekkin esteille otettiin vaan muutama hyppy, Sora toimi niin kivasti, että oli aivan turha jäädä tekemään paljoja toistoja. Esteet olivat maksimikorkeudessa ehkä 70cm ja totesin sen olevan hepalle ihan hyvä korkeus, paikat osuivat silloin parhaiten ja heppa osasi jo hieman itsekkin hahmotella paikkoja.


Kokonaisuudessaan Sora oli oikein mukava tuolla ratsastuskerralla ja yllätti kyllä positiivisesti niin minut, kuin Noran ja Juuliankin. Itse yllätyin kuinka helppo tamman kanssa oli hypätä, vaikka sen hyppykerrat muutaman vuoden ajalta voi varmaan laskea kahden käden sormin. Nora yllättyi ehkä eniten siitä kuinka tamma jaksoi niin hyvin, yleensä tamman kunto loppuu esimerkiksi Noran sileän reeneissä tosi nopeasti.. :D


 

Postauksen kuvista kiitokset Juulialle!
-Sofia

6 kommenttia:

  1. wow mitä kuvia! Hyvältä näyttää teidän meno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan nyt Sofian puolesta, kiitokset ja joo Juulia tosiaan osaa hommasa!:)

      Poista
  2. Kivaltahan teidän meno näyttää!
    Mutta mietin miks ns. sukellat tuon korkusilla esteillä noi paljo, eikö pikkusen hillitympi istunta riittäs :D Joitakin hevosia se häirihtee, ainakin mun omaa tammaa. Vai onko se sit jotenki hienon näköstä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan nyt Sohvin puolesta. Sofia ja Sora kiittää!
      Ja valmentajat kyllä pitävät huolen Sofian istunnasta ja niin joitakin hevosia häiritsee, mutta Soralle sopii paremmin hyppyyn mukautuva mukaanmeno, kun se että jää vahingossa suuhun kiinni.

      Poista
  3. Miksi ihmeessä sofialla on tuollaiset varusteet? sehän on vaarallista. TEHKÄÄ VIDEOPOSTAUS PYYDÄN

    VastaaPoista