maanantai 9. joulukuuta 2013

207. Päätöntä humputtelua

MÄ TIIÄN OON MESTARI KUVAAMAAN (:
Tosiaan, Juuliahan kävi eilen kuvailemassa meidän menoa pitkästä aikaa! Aaponhan kanssa ei voi tehdä mitään sen kummempia vielä, mutta jotain pientä kuitenkin. Eilen vuorossa oli temponmuuttelut. Kuitenkin alkuun otettiin vähän edustuskuvia karvaisesta lihapullasta ja minusta.



Kattokaa nyt mikä pörri se on..


Ja kyllä, tiedän että poni on himpun lihakseton ja lihava(...). Yritäppä nyt pitää täydestä treenistä saikulle jääneen ponin lihaskuntoa samana kuin ennen, kun ei saa tehdä mitään ihmeellistä. Ja karva hämää (joo niin vissiin..) tuota sen lihavuutta..




Alkuun aloitin kävelemällä muutaman kierroksen molempiin suuntiin ja pikkuhiljaa keräilin ohjia ja aloin työstämään ponia. Aapon mielestä toinen pääty oli ihan kamala ja sinnehhän ei voinut tietenkään mennä.. Kuitenkin pikku rodeon jälkeen pikkumies rohkeasti uskaltautui sinnekkin ja kaikki oli taas aivan normaalisti.



Alkuraveja en ota kuin pari kierrosta suuntaansa pääty/keskiympyröineen. Voltteja en ole vielä kamalammin tehnyt, koska ne saattaa olla vielä liian raskaita jalalle. Sen takia teen nopean alkuverkan, että poni jaksaa tehdä myös itse töitä joissa kunto pääsee kasvamaan. Tämä on hierojan ja ell. ohje.




Alkuravien jälkeen tein suurella pääty-ympyrällä temponmuutoksia ja yritin hakea ponilta pidempää muotoa, mutta tuloksetta.. Pappa päätti, että nyt leikitään kouluponia ja mennään lyhyessä ja ryhdikkäässä muodossa. Tämän seurauksena minulla oli ajoittain liian pitkät ohjat --> käsi tuli syliin. Kuitenkaan en voi ajatella kamalammin omaa ratsastusta, paitsi ettei nyrkki mene mutkalle, kantapää liian alas tai etten vedä selkää kaarelle. Muuten tärkeintä on, että poni pääsee tekemään töitä sille "kivuttomalla" tavalla.

Tai sitten kävi näin...
Aapon ratsastettavuus oli vähän niin ja näin, se painoi paljon ohjalle ja oli vähän huono kuuntelemaan pohjetta, mutta kyllä se tästä! Temponmuutokset onnistuivat ihan hyvin, mutta välillä ravin pienennyksessä Pappa kävi vähän kierroksilla ja esitteli jotain omaa liikettään.. Ja lisäyksissä se lähtee tikittämään ja minun pää heiluu ahdistavasti.. Kuitenkin poni suoritti hyvin ja loppuun lähdettiin laukkaamaan pikkupätkä tielle. Aapo ei uskalla vielä kaarevalla uralla käyttää sitä jalkaansa joten kentällä ei ole hyvä laukata. Siksipä käydään pikkupätkiä laukkaamassa suoraa tietä. Tietäisikin vielä, että mikä siinä jalassa on, kun kaarevalla uralla poni on ihan EP ja suoralla puhdas.. Noh, katsotaan.







Olipas ihana kirjoittaa pitkästä aikaa kunnon postausta! Mitä piditte? Oliko kuvia tarpeeksi/liikaa, entäs tekstiä?

8 kommenttia: