sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

58. JES!

Olin siis tänään kajaanissa Aapon kanssa kisoissa. Myös Sofia ja Jade olivat mukana.

Päivä, okei aamu alkoi siitä että heräsin 06.15 kamalat 7tunnin yöunet! Söin ja lähdin tallille.Tallilla annoin Aapolle ruuat ja laitoin sille samalla loimea niskaan ja suojat jalkaan. Kun poni oli syönyt Laura ja Sofia olivat jo pihassa. Kamat autoon ja poni kyytiin. Jännitin TAAS kopitusta, mutta ajattelin, että kun Jade on kyydissä niin Aapo menisi sinne helposti. Kerran ohitettiin lastaussilta ja sen jälkeen olimme turvallisesti kopissa:) Ja matka voisi alkaa!

Matkan varrella tavattiin yksi jos toinenkin mielestäni kylähullu:D Anteeksi. Haettiin nimittäin Sukevalta Lauran ja no meidänkin kaveri Sanna. Ja matka jatkui taas. Kun oli n.19km matkaa rupesin vaihtamaan kisavaatteita päälleni.

Perillä menimme ensimmäisenä näyttämään rokotustodistukset. Sen jälkeen katsomaan rata ja verryttelymaneesi. Rata oli sama, kun Tahkolla 90cm, eli minulle helppo. Mutta ne esteet... Jokainen este oli erikoinen ja mitään poni ei ollut nähnyt, koska verkka oli eri maneesissa.
1.valkea lankku
2.mainoslaatikko
3.sarja joissa molemmissa valkeat lankut
4.portti
5.laine
6. järkyttävä oranssi plussa este!
7.valkea lankku
8.portti
9.vesi
10.muuri
11.portti(samakun8)
12.lankku(Samakun7)
13. plussa (samakun6 väärään suuntaan)

Tutustumisen jälkeen laitettiin ponit ja päästiinkin jo verkkaan. Verkassa oli yksi pysty, yksi okseri ja pienempi ristikko. Aluksi ravasin ponin pyöreäksi ja rennoksi. Sitten hieman laukkaa jonka jälkeen tulin ristikkoa. Pari kertaa pysty-okseri väli ja sama toiseen suuntaan. Mielestäni verkka oli pieni kaaos.

Verkan jälkeen kävelin ponin kanssa odottamaan vuoroani. Kun se tuli tuomari vihelsi heti pilliin, kun olin sisällä. Meillä oli 60sek aikaa ennen lähdön ylittämistä, joten tein pari laukkaympyrää ennen radalle lähtöä. Rata oli vauhdikas, mutta silti sain käyttää pohjetta ja raippaa varmistuksena siitä ettei kiellä. No sieltä se tuli vihdoin puhdas rata!;) Menin heti kärkeen ja tulin radalta itkien :D En tiedä miksi, mutta kuitenkin:D Lähdin kävelemään kauemmaksi ja odottelin luokan loppua. Minulla on huippu poni<3
Yksi suokinmutkula meni meistä ohi, mutta 2sija tuntui mahtavalta! Palkintojen jaossa Aapo ei pysynyt paikallaan ja kunniakierroksella tuli pukkeja:D Onneksi sen suokin omistaja sanoi ennen kuin päästiin sisälle, että hänen hevonen ei potki eli peppuun sai ohjata jos siltä tuntui. Niin teinkin jotta ei mentäisi yltiöpäistä vauhtia:D

Sitten ponit koppiin ja menoksi;) Kotona annoin Aapolle ruuat ja vein sen ulos. Sitten jäin katsomaan ystävieni kisoja. Kaikilla meni todella hyvin ja kisojen jälkeen jäin vielä kuokkimaan buffasta jääneitä herkkuja;)

Eli mahti päivä takana! 
ei terttee pelätä, kyllä niitä kuviaki on ;)



rata ja sen video tulee myöhemmin :)
<3:norppis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti