torstai 9. heinäkuuta 2015

Parin viikon takaiset sileäntreenit

Kesätyöni loppuivat ja olen ollut virallisesti lomalla jo puolitoista viikkoa! Kuukauden kesätyöjakson aikana koneeni aukesi minun toimesta ehkä kolme kertaa.. Nyt, kun pahimmasta väsymyksestä olen päässyt yli, voin taas keskittyä enemmän blogiin. Tässä sitä hommaa vasta onkin, kun pitäisi ulkoasua muuttaa ja postauksia on jonoksi asti kirjoitettavana ja julkaistavana. Asiaahan ei yhtään helpota se, että Sofialla ei ole taas tietokonetta joten joudun kirjoittamaan tekstit puhtaaksi ja lisäämään kuvat kaikkiin postauksiin joita Sofia kirjoittaa. Voi siis olla, että Koljonvirran kansallisista saatte vain kuva- ja videomateriaalia pienen selostuksen kera.


Juulia kävi pari viikkoa sitten kuvaamassa minun ja heppojen menoa eli nyt luvassa molempien heppojen lyhyet treenikertomukset. Molempien kanssa ratsastus oli hyvin lyhytkestoinen, koska sille päivälle sattui sopivasti reilut 20 astetta lämmintä!


Aapo aloitti treenin pitkillä alkukäynneillä ja käyntiverkalla johon kuuluu ympyröitä, voltteja, väistöt, avot ja sulut. Sen jälkeen oli mukava aloittaa alkuravien ravaaminen, koska poni oli hyvin letkeä ja taipuisa. Valitettavasti kengittäjän vaihtuessa Aapo rupesi kopsuttamaan kavioita yhteen, mikä vei paljon keskittymistä alkuraveissa. Kuitenkin kunnollisella keskittyimisellä ongelma korjaantui ja päästiin tekemään normaalisti voltteja ja ympyröitä.


Alkuravien jälkeen oli käveltauko minkä jälkeen otettiin laukkaa. Lämpöisen sään takia Aapo oli melko eteenpäinratsastettava laukassa. Molempiin suuntiin otettiin muutama kierros laukkaa ympyröineen ja voltteineen, sen verran, että poni oli hyvä. Oikealle oli hieman taipumisongelmia, koska poni oli hieman kuuro sisäpohkeelle, mutta tarpeeksi kun sitä työsti taipui se symmetrisesti molempiin suuntiin.



Laukkojen jälkeen Aapo oli niin hikinen ja kuumissaan, että ravasin vähän molempiin suuntiin, otin varusteet pois ja hölkyteltiin vielä kaulanarulla loppuraveja. Loppukäynnit käytiin kaulanarulla maastossa ja sen jälkeen poni pääsi suihkuun! Kaikenkaikkiaan ratsastuksesta jäi hyvä fiilis ja poni oli oikein hieno!



Venla teki alkuverkaksi paljon ympyröitä käynnissä ja ravissa sekä vähän väistön alkuja käynnissä. Ravien jälkeen käveltiin hieman ja sitten tehtiin hetki harjoitusravissa töitä molempiin suuntiin, että tamma rentoutuisi. Hyvien pätkien jälkeen käveltiin taas vähän lisää, koska Venla oli aika väsynyt kuumuuden takia.



Kävelyn jälkeen otin ohjat käteen ja päätin kokeilla laukan nostamista. Venla on ollut niin hyvä ravissa viimeaikoina, että ajattelin ihan kokeilumielessä josko se haluaisi nostaa laukkaa. Yllätykseksi laukka nousi ensimmäisellä yrittämällä, puhtaalla nostolla ja laukka jatkui puolitoista kierrosta! Olihan se vähän tasapainotonta, mutta jostain sitä on lähdettävä! Nostettiin laukka vielä pari kertaa joiden jälkeen mentiin loppuverkat ja sitten tamma suihkuun. Hyvä tamma!




Tuon loppupäivän hymyilin niin leveästi, koska molemmat hepat olivat niin huippuja! On mulla vaan niin hienot hepsut. Ja ainiin, nämä hienot hepsut lähtevät parin viikon sisään laidunlomalle Hernejärven perämetsiin pariksi viikoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti